Hozzávalók:
Kókuszhabos meggyes házikó
Hozzávaló a tésztához: 50 dkg. liszt 2 csapott kiskanál sütőpor, 20 dkg kristálycukor 20 dkg hideg vaj vagy margarin 1 tojás 2 dl tejföl kb. 1,5 kg meggy (lehet befőtt vagy mirelit)
Hozzávalók a kókuszhabhoz: 6 dl habtejszín 4-5 evőkanál porcukor 1 cs. habfixáló kb 10 dkg kókuszreszelék
*
Elkészítés:
Kókuszhabos meggyes házikó A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, majd a cukorral a hideg vajjal a tojással és a tejföllel gyors mozdulatokkal összedolgozzuk.
15 egyenlő részre osztjuk.
Egyenként folpackba csomagoljuk és 1 órára a hűtőbe tesszük.
A meggyet leszárítjuk, ha szükséges kimagozzuk.
Az első tésztát kinyújtjuk, úgy hogy kb 30 cm hosszú legyen amire 14-15 szem meggy fog elférni.
A tészta olyan széles legyen, hogy egyszer fel tudjuk csavarni.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Még négy tekercset hengergetünk ugyanígy.
Az első mellé tesszük, kissé egymáshoz nyomkodjuk, hogy összesüljenek.
Előmelegített sütőben 180-200 fokon 25-30 percig sütjük.
A többi tésztát is megtöltöm a fentiek szerint, de már úgy teszem a tepsibe, hogy négyet, hármat, kettőt nyomok egymás mellé.
A maradék egy lesz a tetejére.
A kókuszreszelékből tegyünk félre egy keveset, melyet a tetejére fogunk szórni.
A tejszínt kemény habbá verjük, apránként beleszórjuk a cukrot, hozzáadjuk a habfixálót is.
Végül a kókuszreszeléket.
A megfelelő tálca kiválasztása után az öt tekercses tésztát ráhelyezzük és megkenjük krémmel, ráillesztjük a négy tekercsből álló tésztát.
.
.
.
.
így építkezünk tovább.
A maradék kókuszos tejszínt minden oldalon rásimítjuk a házikóra.
Meleg vízbe mártott kanállal megmintázhatjuk a tetőcserepek helyét.
Végül megszórjuk a maradék kókuszreszelékkel.