Kókuszhabos meggyes házikó

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Melinda

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

120

Sütési / főzési idő (perc)

35

Nehézség

Haladó

Recept leírás:

Hozzávalók:

Kókuszhabos meggyes házikó
50dkg liszt 2 csapott kiskanál sütőpor,20 dkg kristálycukor,20 dkg hideg vaj vagy margarin,1 tojás,2dl tejföl, 1,5 kg meggy.
A habhoz: 6 dl tejszín,4-5 evőkanál porcukor,1,5 cs.habfixáló,3-4 evőkanál kókusz. A lisztet a sütőporral összekeverjük, majd a vajjal,tojással, tejföllel gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. 15 egyforma részre osztjuk, egyenként folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük 1 órát. Közben a meggyet előkészítjük, lecsepegtetjük, magozzuk.El kezdjük a tésztát nyújtani, olyan hosszúra mint a tepsink és olyan szélesre hogy a meggyel szorosan össze tudjuk tekerni. (kb.14-15 szem kerül egy rúdba) Sütőpapírral bélelt tepsibe szorosan egymás mellé teszünk 5 csíkot, hogy sütésnél összesüljenek. Jöhet a következő tepsi, amibe 4,3,2 és végül 1 csíkot teszünk.
200 fokon kb 25-30 perc a sütés. légkeverésesben 180 fok!
Ha kihűlt megtöltjük a krémmel.
A tejszínt kemény habbá verjük, a cukrot apránként beleszórjuk, hozzáadjuk a habfixálót, majd kókuszreszeléket is.
Összeállítjuk a házikót. Az öttekercses tésztával kezdjük, megkenjük a krémmel, ráhelyezzük a négyes tésztát… és így tovább. A végén körbesimítjuk krémmel.

*

Elkészítés:

Kókuszhabos meggyes házikó 50dkg liszt 2 csapott kiskanál sütőpor, 20 dkg kristálycukor, 20 dkg hideg vaj vagy margarin, 1 tojás, 2dl tejföl, 1, 5 kg meggy.
A habhoz : 6 dl tejszín, 4-5 evőkanál porcukor, 1, 5 cs.
habfixáló, 3-4 evőkanál kókusz.
A lisztet a sütőp orral összekeverjük, majd a vajjal, tojással, tejföllel gyors mozdulatokkal összedolgozzuk.
15 egyforma részre osztjuk, egyenként folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük 1 órát.
Közben a meggyet előkészítjük, lecsepegtetjük, magozzuk.
El kezdjük a tésztát nyújtani, olyan hosszúra mint a tepsink és olyan szélesre hogy a meggyel szorosan össze tudjuk tekerni.
(kb.
14-15 szem kerül egy rúdba ) Sütőpapírral bélelt tepsibe szorosan egymás mellé teszünk 5 csíkot, hogy sütésnél összesüljenek.
Jöhet a következő tepsi, amibe 4, 3, 2 és végül 1 csíkot teszünk.
200 fokon kb 25-30 perc a sütés.
légkeverésesben 180 fok !
Ha kihűlt megtöltjük a krémmel.
A tejszínt kemény habbá verjük, a cukrot apránként beleszórjuk, hozzáadjuk a habfixálót, majd kókuszreszeléket is.
Összeállítjuk a házikót.
Az öttekercses tésztával kezdjük, megkenjük a krémmel, ráhelyezzük a négyes tésztát.
.
.
és így tovább.
A végén körbesimítjuk krémmel.