Hozzávalók:
A golyókhoz:
20 dkg túró
1 tojás sárgája
6 ek kókuszreszelék
3 ek cukor
A tésztához:
20 dkg margarin
15 dkg cukor
3 tojás
A megmaradt 1 tojásfehérje
1,5 dl tejföl
3 ek tej
30 dkg liszt
1 cs sütőpor
2 ek cukrozatlan kakaópor
A krémhez:
1 tojás
15 dkg cukor
2 ek liszt
5 dl tej
Vaniliaaroma
1 ek cukrozatlan kakaópor a tetejére
*
Elkészítés:
A golyókhoz a hozzávalókat összekeverjük, majd vizes kézzel bonbon nagyságú golyókat formálunk belőle.
Hagyjuk pihenni amíg a tészta készül.
A margarint a vajjal kikeverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat, végül a megmaradt fehérjét is.
A liszttel a sütőport elkeverjük, majd hozzáadjuk a kikevert alapunkhoz.
Összedolgozzuk, majd lazítjuk a tejföllel és a tejjel.
A tésztát kétfele vesszük, az egyik felébe a kakaóport belekeverjük.
Kivajazott tepsibe először a sima tésztát öntjük, majd erre rásimítjuk a kakaós tésztát is.
Belenyomkodjuk a golyókat, majd előmelegített sütőbe 40 percig sütjük.
Közben a krémhez a hozzávalókat csomómentesre keverjük és lassú tüzön sűrű krémmé főzzük.
A teljesen kihűtött tésztára simítjuk, tálalás előtt kakaóporral a tetejét megszórjuk.
Jó étvágyat!
Tipp1: Érdemes a tészta készítése során a lisztet már kézzel belekeverni a masszába, illetve ha minden hozzávaló belekerült akkor még egyszer habverővel átforgatni, hogy biztos krémes tésztát kapjunk.
Tipp2: A krém készítésekor nagyon fontos, hogy folyamatosan keverjük, ha el szeretnénk kerülni a csomósodást.