Hozzávalók:
A tésztához:
• 25 dkg olvasztott vaj (langyosan)…
• 25 dkg porcukor
• 6 db tojás
• 30 dkg liszt
• 1 csomag sütőpor
• 2 evőkanál kakaó
• A golyókhoz:
• 20 dkg túró
• 5 dkg kókuszreszelék
• 3 evőkanál cukor
• 1 db tojássárgája
• A krémhez:
• 3 dl tej
• 2 evőkanál liszt
• 15 dkg cukor
• 1 csomag vaníliás cukor
• 10 dkg kókuszreszelék
• 20 dkg vaj
• A bevonathoz:
• 10 dkg csokoládé
• 1 evőkanál olaj
• A díszítéshez:
• 1 evőkanál kókuszreszelék
*
Elkészítés:
Először a golyókat készítsük el: a hozzávalókat simára keverjük, és vizes kézzel dió nagyságú gombócokat formázunk, majd félretesszük hűvös helyre.
A tésztához az egész tojásokat a cukorral elektromos habverővel (10 perc ) habosra keverjük.
Majd hozzákeverjük az olvasztott vajat, tovább keverjük.
A lisztet a sütőporral elvegyítjük, majd hozzákeverjük egy fakanál segítségével.
Egy tepsit (22× 39-es ) sütőpapírral kibélelünk, a tésztamasszát elfelezzük.
A fehéret beleöntjük, elsimítjuk.
A másik felébe a kakaóport belekeverjük, és a fehér tésztán egyenletesen elsimítjuk.
A kókuszgolyókat rátesszük, egy kicsit bele is nyomkodjuk.
180 fokra melegített sütőben kb.
30 perc alatt megsütjük.
A sütőpapírt levesszük róla, és hagyjuk kihűlni.
A krémhez a tejet, a cukrokat és a lisztet simára keverjük és felfőzzük, még forrón a kókuszreszeléket hozzákeverjük, majd kihűtjük.
A kihabosított vajjal összekeverjük, jól kihabosítjuk, és a tészta tetejére simítjuk.
A mázhoz a csokoládét az olajjal mikróban felolvasztjuk, simára keverjük, és a süteményt bevonjuk.
Kókuszreszelékkel megszórjuk.