Hozzávalók:
Tésztához:
3 dkg. margarin
20 dkg. kristálycukor
1 tojás
2 evőkanál méz
1,5 dl. tej
30 dkg. liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
Mázhoz:
20 dkg. margarin
26 dkg. cukor
4 dkg. kakaó
1 kávéskanál fahéj (ez el is maradhat, ha valaki nem szereti)
2 dl. tej
kókusz
*
Elkészítés:
A cukrot kikeverjük a tojással, margarinnal, majd hozzáadjuk a mézet.
A tejet és lisztet váltogatva adjuk hozzá.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, eligazítjuk a felületét.
20 percre 180 fokon előmelegített sütőbe tesszük, tűpróbáig sütjük.
Közben a kókusz kivételével összemelegítjük a máz hozzávalóit.
Mikor a cukor elolvadt, levesszük a tűzről.
A kihűlt tésztát kockákra vágjuk, de akár kiszúróval holdacska formákat is készíthetünk belőle.
Egy-egy darabot villára szúrva belemártjuk a kakaós masszába, majd a kókuszba forgatjuk.
Hagyjuk szikkadni, utána tálba, tálcára tehetjük.