Hozzávalók:
Kb. 14 db 5 cm átmérőjű kokárda lesz belőle:
2 tubus sűrített tej (300 g)
kb. 10-12 dkg finomabb szemcséjű kókuszreszelék
piros és zöld színű ételfesték
*
Elkészítés:
A sűrített tejjel alaposan keverjük össze a kókuszreszeléket, kb. gyurma sűrűségű állagot kell kapnunk, hogy tudjuk majd formázni. A fele masszát tegyük félre.
A tálban maradt feléhez adjunk hozzá piros ételfestéket, én gél állagút használtam. Kézzel „gyurmázzunk” belőle vékony hurkákat, és hajtsuk kb. 5cm átmérőjű karikákba. A fehéren hagyott rész harmadát színezzük be zöldre. A nagyobbik részéből sodorjunk hasonló vastagságú hurkákat, mint a pirosból, és a piros karikák belsejébe helyezzük a fehér karikákat. A zöld színűből pici golyókat formázzunk, és a karikák közepébe nyomjuk bele.
A színes hurkák teljesen érjenek egymáshoz, nehogy szétessenek a kokárdák.
150 fokra előmelegített sütőben szárítsuk-süssük kb. 15-20 percig. Nézzünk rá mindenképp sülés közben, nem kell barnulásig sütni.
Színezés nélkül is érdemes kipróbálni, kókuszimádók figyelem!
Az ötlet innen származik: http://marcius15.eu/kokarda-avagy-kokuszcsok-marcius-15-re/


