Hozzávalók:
4-5 db sertés köröm
1 db fül
2 db kisebb első csülök
1 db hátsó csülök fele
2 db sárgarépa
2 db fehérrépa
1 db kisebb zeller
1 db kisebb karalábé
1 fej fokhagyma
2 tk egész fekete bors
1 ek só
*
Elkészítés:
Nagyon jól mutat a kocsonya a hidegtálon, ha így készítjük el!
A húsokat megmossuk, a szőrös részeket gázlángon lepörköljük, megtisztítjuk.
Feltesszük főni egy jó nagy fazékban, annyi vízzel, amennyi ellepi.
Felforraljuk, majd leöntjük róla a főzővizet, a húsokat leöblítjük és visszatesszük a fazékba.
Megint felöntjük vízzel, és amikor felforrt beletesszük a zöldségeket, fűszereket, majd takaréklángon főzzük kb.
2-3 óra hosszat, amíg a hús le nem válik a csontról.
Ha már puha, kiszedjük a húsokat, kicsontozzuk, apróbb darabokra vágjuk és elosztjuk nagyobb szilikonos muffin formákba, ha hidegtálra szeretnénk tenni, majd rámerjük a leszűrt levet.
Másnap a szilikonos formákból könnyedén ki lehet fordítani a kocsonyát, kicsit meg kell mozgatni a forma szélét, és kicsúszik magától.
Majonézes kukoricasalátával tálaljuk.