Kocsonya csülökből és körömből

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

240

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 kisebb sertéscsülök feldarabolva
1 köröm feldarabolva
25 dkg sertésbőr
1 fej fokhagyma
1/2 zacskó szemes bors
erős paprika
kevés pirospaprika

*

Elkészítés:

A csülköt, a körmöt  és a bőrt alapos tisztítás után 8 liter hideg vízben, nagy lángra felteszem főni. Amikor felforrt lehabozom, fűszerezem sóval, szemes borssal, belerakom a megtisztított fokhagymát, az erős paprikát, teszek bele kevés pirospaprikát is. Lassú tűzön, gyöngyözve 4 órán át főzöm.
Ekkor leszűröm, hagyom, hogy a lé leülepedjen. A húsokat tálkákba osztom, rászedem a levet, majd kihűlés után hideg helyre rakom, hogy megdermedjen.
Puha kenyérrel fogyasztom.