Hozzávalók:
Ahogy én szoktam:
4-5 db megtisztított sertés köröm
4-5 db megtisztított sertés farok
1 db sertés fül
3-4 db sertés bőrke
fél nyers sertés csülök
fél füstölt sertés csülök
2 db babérlevél
egész bors
3-4 db sárgarépa
2 db petrezselyem gyökér
1 fej vörös hagyma
6 fej fokhagyma
1 db csípős fűszerpaprika
ételízesítő és só ízlés szerint
*
Elkészítés:
A húsokat feltesszük főni 7 liter vízben.Amikor elkezd forrni takaréklángra tesszük,és folyamatosan lehaboljuk.
Amikor letisztult beletesszük a sárgarépát,petreszelyemgyökeret,hagymát fokhagymát fűszereket.3-4 órán keresztül lassú tűzön kevergetés nélkül főzzük.Amikor a hús elválik a csontól,levesszük a tűzről,hagyjuk leülepedni.A levet óvatosan lemerítjük egy tálba,és hagyjuk hűlni.Miközben hűl ovatosan szalvétával a tetejéről le itatgatjuk a zsírt.A csontokról leszedjük a húsokat és tányérokba,tálkákba osztjuk.Tehetünk bele sárgarépát,felezett főtt tojást.
A lezsírozott kocsonya levet óvatosan a tálkákba merjük,és hagyjuk megaludni.


