Hozzávalók:
2drb disznó hátsó csülök,40 dkg megtisztított disznó bőr,2 fej vöröshagyma,1 nagy fej fokhagyma,25 szem egész fekete bors,só ízlés szerint.
*
Elkészítés:
A megtisztított húsokat nagy fazékba rakjuk, fölöntjük hideg vízzel, úgy hogy a húsokat ellepje kb 4 újnyira ellepje.
Lassú tűzön türelmesen főzzük, Addig habozzuk le, míg habot látunk rajta.
Mikor lehaboztuk belerakjuk hagymát, só felét, foghagymát, fekete borsot.
Főzzük de nagyon lassan, Mikor a csülök levállik a csontról rakunk bele 1 evőkanál édes pirospaprikát.
És még sóval utó ízesítjük.
Miután készre főztük a csülökből eltávolítom a csontokat, megfelelő adagokat rakok tányérokba.
Ez alatt az idő alatt a kocsonya lé földobta a zsírját amit merő kanállal óvatossan leszedünk.
A tiszta levet tányérokba mérjük, hogy lepje el a húsokat.
Mikor kihült hűtőbe rakjuk lila hagymát és ecetet rakunk a tetejére.
Jó étvágyat!