Kocsonya, ahogy én csinálom

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Rozi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

480

Nehézség

Könnyű

Kocsonya, ahogy én csinálom

Recept leírás:

Hozzávalók:

A tutibiztosan megdermedő kocsonya receptje:
13 mély tányér kocsonya a végeredmény
1 db 1kg -os füstöltcsülök,vagy 2 kissebb
1,vagy2 db nem füstölt csülök
4-5 db nem füstölt sertésláb
1 kb 40×40 cm-es sertésbőr
8db szemes feketebors
8db szegfűbors
1 jó nagy hagyma megtisztítva
2 fej fokhagyma megtisztítva,gerezdekre szedve
3 kiskanál tengerisó(a kősóból valamivel kevesebb)

*

Elkészítés:

Felteszem a húsokat főni annyi hideg vízzel,hogy azokat a víz jól ellepje. Ebben az esetben pont 6 liter kelletik.Amikor már habosodni kezd,leszedem a habját,beleteszem a sót és a borsokat,lecsendesítem a gázt és úgy főzöm ,hogy csak gyöngyözik.
4 óra múlva beleteszem a hagymát és a fokhagymát
Tovább főzöm még 4 óráig. Majd mintát veszek egy kistányérra,hűtőbe teszem,
tutira megdermed,de mégis.
A léből óvatosan kiemelem a húsokat,a levet óvatosan átszűröm,a zsírt a léről leszedem.A húsokból kimentem a tiszta húst,a bőrökről leszedem a zsírt.
A kocsonyában nagyon fontos a bőr is ,mert abban van a kollagén.
Az pedig nagyon fontos,hogy szépek legyünk.
A kikészített tányérokba megkezdődhet a porcolás.Minden tányérba teszek a húsból is meg a bőrökből is.Amikor már langyos,berakom a hűtőbe.
Másnap ez a reggeli ,meg az ebéd, meg a vacsora.Addig esszük ,amíg kitart.
Minálunk őrölt feketeborssal és pirospaprikával megszórjuk,ecettel meglocsolt ,
jól megsózott frissen szeletelt hagymát és friss kenyeret kínálunk hozzá.
Előtte jöhet egy stampelli szlivovica,persze hazai,vagy utána egy kis vörösbor.

Kocsonya, ahogy én csinálom

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kocsonya, ahogy én csinálom

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!