Kocsonya

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gabriella

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

240

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

1,5 kg vegyes kocsonyahús ,köröm, ,
kb. 30. dkg bőrke,
fejhús,
fél kiló csülök,
1-1 szál sárga és fehérrépa,
1 db,vöröshagyma,
6 – 7 cikk fokhagyma,
só, egész
szemes bors.

*

Elkészítés:

A kocsonya húsokat jó alaposan megmossuk, ha szükséges kisebb darabokra vágjuk,, és annyi hideg vízbe amennyi ellepi, feltesszük főni.
Amikor felforrt a habját egy szűrővel leszedjük, majd hozzáadjuk a tisztított zöldségeket, a  vöröshagymát , fokhagymát, az , ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzőn minimum 4 – 5 órát főzzük. A kocsonya akkor jó, ha a hús már leválik a csontról. Ekkor leszűrjük.
Amikor már kihűlt, a húst lefejtjük a csontról, és elrendezzük a tányérokban a színhúst,az aprora vágott bört /diszithetjük a zöldséggel / Erre öntjük rá az előzőleg leszűrt tiszta kocsonya levet.  A tányérokat hideg helyre tesszük, amíg megdermed, a tetejére teszünk hagymakarikákat ,/a lilahagyma mutatosabb ,de most nekem nem volt itthon csak vöröshagyma / meghintjük pirospaprikával,és tálaljuk./ – meg a tetejére lehet csöpögtetni citromlevet ,vagy ecetet /
Jó étvágyat kívánok hozzá.

Kocsonya