Hozzávalók:
1 nagyobb csülök
1 köröm
1 darab bőr
2 szál répa 2 szál zöldség
1 vörös hagyma,1 fej fokhagyma
só, 10 szem fekete bors
*
Elkészítés:
A kocsonyához valót megmossuk megtisztítjuk 6 literes fazékba rakjuk és felöntjük vizzel.Lassú tűzön fözzük habozzuk le és rakjuk hozzá a zöldséget a borsot sót és 6 órán keresztül lassan fčzzük.A zsírt is szedjük le róla.Mikor megfőlt a húst kiszedjük hülni hadjuk majd kicsontozzuk és tanyérokba rakjuk.A levet leszűrjük leszedjük a zsírt róla majd szalvettál teszük a lére ami minden zsírt felszív így tiszta zsírmentes átlátszó lessz a kocsonyánk.A húsra rakjuk a lét és hideg helyen hadjuk dermedni.Ecettel és hagymával tálaljuk.Jó étvágyat.