Hozzávalók:
80 dkg csülök,csont nélkül
50 dkg lapocka
1 kg köröm
,én ezt két felé osztottam,egyik a kocsonnya,ehhez még
zöldségek mint a húsleveshez,de több fokhagyma
és vöröshagyma,így teszem fel főni
A parikás hidegen
a másik felét ahogy meg tisztítottam,két nagy fej vöröshagymát teszek hozzá,pusz fűszereket.,piros paprikát.
*
Elkészítés:
A kocsonnyát fel zöldségelve fel tesszük főni, és addig főzzük még a csontról a bőr le nem vállik, és nem puha, amikor kész, leszűröm és a húsokat bele tesszük tálkába, és a levét rá tesszük, és hidegre teszük ki hülni, hamar meg dermed.
A hideg paprikás, Az étolajon a vöröshagymát meg pároljuk, és a húsuk másik felét bele tesszük, és fél evk sóval meg sózzuk, és őrölt paprikából két kanállal meg hintjük, és a paprikást fel engedjük annyi vízzel, hogy a húst el lepje, és közepes lángon puhára főzzük.
Amikor kész, akkor kis tálkába tesszük és hidegebb helyre ki hülni, és azután lehet a hűtőnk aljában tárólni.
Jó étvágyat !
