Hozzávalók:
500 g rétesliszt,
20 g élesztő,
2 db. tojás,
3 dl tej,
só, olaj a kenéshez
*
Elkészítés:
A lisztet egy tálba átszitáljuk, közepébe mélyedést készítünk,amelybe belemorzsoljuk az élesztőt, valamint ráöntünk egy kis langyos tejet.
A lisztből, élesztőből és tejből közepesen kemény tésztát dolgozunk ki, majd kelni hagyjuk.
Ezután hozzáadjuk a tojást, sót, maradék tejet és a tésztát kidolgozzuk.
A már megkelt tésztát egyforma részekre osztjuk,henger alakúra gyúrjuk és tovább kelesztjük.
A hengereket nagyobb méretű edényben 15 percig főzzük fedő alatt.
Ha megfőttek, kiemeljük a vízből egy tányéra ,mégpedig úgy ,hogy az alja legyen felfelé ,hagyjuk megszikkadni.
Majd fordítsuk vissza ,és kenjük le a tetejét olajjal.
Egyéb szaftos húsok mellé ,dinsztelt káposztával,pörköltel,körítésként ajánlatos fogyasztani !