Hozzávalók:
500 g sima liszt,1 tojás,1 kiskanál só,kiskanál cukor,2 vagy 3 dc langyos víz.,éleszto
*
Elkészítés:
A langyos vízben és a cukorban felfuttatom az élesztot.A tálba kimérem a lisztet ,beleteszem a kiskanál sót és a tojást.Mikor az éleszto felfut ráontom a lisztre és dagasztom.Annyi vizet még készítek ,hogy ha a tészta kívánja akkor még ontok rá.Ha bedagasztottam félreteszem pihenni.Mikor megkelt 2 gombócot készítek belole.Megint hagyom 10 percet pihenni.Utána megformálom a knédlit és ismét 10 percet pihentetem.A knédlifozot megkenem olajjal ráteszem a knédlit és a knédli oldalait is megkenem olajjal ,hogy ne ragadjon a fazék széléhez.20 percet fedo alatt fozom.Mikor kiveszem megkenem olajjal és megszurkálom villával ,hogy a goz jojjon ki.