Hozzávalók:
• 2 kg puhább kiwi
• 1 csomag Dzsemfix extra lekvárzselésítő (2:1)
• 50 dkg cukor (én kb. 30 dkg fele nyírfacukor, fele nádcukorral készítettem)
• 2 db fahéjrúd
• 1 vaníliarúd (én most egy kis vanília aromát öntöttem bele)
*
Elkészítés:
Hámozzuk meg a kiwit, majd apró darabokra kockázzuk fel.
Tegyük a gyümölcshúst egy lábasba, szórjuk rá a dzsemfixet, adjuk hozzá a fűszereket, és lassú lángon, állandóan kevergetve kezdjük el főzni.
Ha felforrt adjuk hozzá a cukrot, majd egy-két perc főzés után szedjük ki a fűszereket.
( Én itt merülő turmixal összeturmixoltam ), még 2 perc forralás, utána üvegekbe tölteni, lezárni, és 5 perce állítsuk fejre az üvegeket, és akkor nem kell bele tartósítószer.