Kívül diós, belül mákos beigli.

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Anna

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

10

Előkészítési idő (perc)

2

Sütési / főzési idő (perc)

55

Nehézség

Könnyű

Kívül diós, belül mákos beigli.

Kívül diós, belül mákos beigli.

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

A tészta hozzá valói: 50 dkg
Töltelék hozzá valói: 20-20 dkg. darált dió, és mák, 20 dkg. porcukor,1 citrom reszelt héja,1 cs. vaniliás cukor,fél dl. tej, fél dl. rum.
A tészta kenéséhez: 1 db

*

Elkészítés:

Elkészítés:a tejet meglangyosítjuk, bele tesszük a kristálycukrot,és bele morzsoljuk az élesztőt. 10 percre félre tesszük, addig fel fut.
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, és hozzá adjuk a porcukrot. majd az élesztős tejet, a citrom hájat a sót,a tojás sárgáját,és a rumot. Jól össze gyúrjuk. Én a dagasztó gépbe tettem, jól elkeverte, majd lisztezett deszkára borítottam. A kezemmel még gyúrtam rajt picit, és lisztezett tálban letakarva a hűtőbe tettem másnapig.
Töltelék: a diót fele cukorral,a citrom héjjal1 cs. vaniliás cukorral, fele rummal, és a fele tejjel pár perc alatt össze melegítem, nem kell fözni. Ugyan így csinálok a mákkal is.
Másnap:a tésztát két egyenlő részre osztom,és lisztezett deszkán tepsi méretűre nyújtom. megkenem olvasztoot margarinnal, majd a fele dió, és mák tölteléket rákenjük a kép szerint. oldalát behajtjuk, majd szorosan feltekerjük.Felvert tojással bekenjük, majd hústűvel jól megszurkáljuk,egészen az aljáig,Megkenjük olvasztott zsírral,és fél órát pihentetjük. Sütés elött még egyszer megkenjük tojással. 180 fokon 55 perc alatt szép pirosra sütjük.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kívül diós, belül mákos beigli.