Hozzávalók:
600 g liszt
400 ml langyos tej
30 g friss élesztő
1 csapott evőkanál kristálycukor
1 csapott evőkanál só
4 evőkanál olaj
150 g reszelt sajt.
Tetejére:
1 db felvert tojás
300 g reszelt sajt.
*
Elkészítés:
a langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot és hagyjuk állni 10 percet.
Egy tálba a lisztet a sóval elkeverjük, majd hozzáadjuk a sajtot és a felfutott élesztőt és egynemű tésztává dagasztjuk.
Hozzáadjuk az olajat és addig dagasztjuk, míg el nem válik a tál falától.
Lefedjük és hagyjuk kelni 1 órát szobahőmérsékleten.
A megkelt tésztát 5 egyenlő részre osztjuk, egyesével hengereljük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Lekenjük a felületüket a felvert tojással, majd megszórjuk sajttal.
Előmelegített sütőben, 200 fokon aranybarnára sütjük.
Kb.
25-30 perc.