Kivis tejszínes, tejfölös krémes kocka

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Edit

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Haladó

Kivis tejszínes, tejfölös krémes kocka

Recept leírás:

Hozzávalók:

A tésztához:
10 dkg olvasztott vaj
10 dkg cukor
4 db tojás
7 dkg finomliszt
2 ek cukrozatlan kakaópor
0.5 csomag sütőpor
A krémhez
2 dl Meggle cukrászhab
400 g tejföl 20%-os
1 habfixáló
3 ek porcukor
1 kisebb citom leve
4 db kivi
A tetejére
1 csomag tortazselé (színtelen)
2,5 dl víz
1 ek cukor
pár csepp citromlé

*

Elkészítés:

A tojásokat ketté választjuk.
A fehérjét a cukorral kemény habbá vertem, hozzá kevertem a tojás sárgákat, majd az olvasztott vajat.
A lisztet a kakaóval, sütőporral elkevertem és a fentiekkel összekevertem.
20×30 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral béleltem.
A tésztát bele öntöttem, elsimítottam.
200 fokra melegített sütőben 25 perc alatt megsütöttem.
A tésztát kiborítottam egy tálcára, a papírt lehúztam róla és visszafordítottam.
A krém készítés:
A tejszínt a cukorral kemény habbá vertem, majd a tejföllel, habfixálóval, a citrom levével kihabosítottam.
A tésztát visszatettem a tepsibe, a krémet rákentem.
A kiviket meghámoztam.
Tojásszeletelővel felszeltem.
Kiraktam a krémre.
A tortazselét a cukorral, citrom levével, vízzel felforraltam.
Langyosra hűtöttem és a süteményre csurgattam úgy, hogy minden kivi szeletet befedje.
Hűtőbe tesszük egy jó órára és szeletelhetjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Kivis tejszínes, tejfölös krémes kocka

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kivis tejszínes, tejfölös krémes kocka

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!