Hozzávalók:
Tésztához:
4 tojás
1 citrom reszelt héja
18 dkg cukor
14 dkg liszt
10 dkg olvasztott vaj vagy margarin
Pudinghoz:
1 cs vaníliás pudingpor
4 dl tej
3 ek cukor
Zseléhez:
1 cs Haas Natural Tortazselé (40gr, szintelen)
3 ek cukor
2,5 dl víz
Díszítés:
3 db kivi
pár szem magozott meggykompót félbe vágva
*
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból összeállítom a piskótát. Nézzétek el, hogy ennél nem készítettem fázis képeket, de azért leírom, hogy én hogyan készítem mindig a piskótát.
Először is a tojásokat szétválasztom. A fehérjét egyből a Konyhaművész Pro Tálba teszem, a sárgáját egy pici kristály tálkába, amihez hozzáadom most a citrom héját.
A lisztet, cukrot kimérem egy Új Hullám Mély Tányérba.
A margarint belemérem egy 1 l-es Mesterszakács Nyeles Főzőedénybe, és megolvasztom, hagyom langyosra hűlni.
A tojások fehérjéből robotgéppel kemény habot verek. Hozzáadom a cukrot, azzal is pár percig keverem, majd következik citromhéjas tojások sárgája. Ezzel is jól elkeverem, majd hozzáadom a masszához a lisztet és az olvasztott vajat/margarint. Jól elkeverem a tésztát.
A sütő rácsára helyezem a Tupperware Szilikon Gyümölcstorta Formát (piteformát).
Beleöntöm a tésztát és 160 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig, sütöm.
Miután megsült a piskóta, kb. 10 percig hagyom a formában hűlni, majd rácsra borítom és ott teljesen kihűtöm.
E közben az 1 l-es MikroKannában kevés tejjel elkeverem a pudingport és a cukrot, majd a maradék tejet is hozzáadom, elkeverem. 600W-on 5 és fél perc alatt sűrűre főzöm. Átkeverem és hagyom kihűlni a pudingot is.
A díszítéshez a kiviket megpucolom a TW Előkészítő Késsel vagy a Zöldséghámozóval, majd a TW Szeletelő Késsel (recés kis késünk) vékonyra szeletelem.