Hozzávalók:
2 csomag babapiskóta (24 db)
0,5l tejföl
0,5l tejszín
2db kivi
20 dkg cukor
1cs vaníliás cukor
1ek zselatin
Díszítéshez:
3 db kivi
Menta vagy citromfű levél
*
Elkészítés:
A tejfölt habosra keverjük a Konyhaművész Kézi Habverővel, a kétféle cukorral, a Konyhaművész Pro Tálban.
A 2 db kivit meghámozzuk az Új Generációs Konyhai Késsel, és a Turbó Aprítóban pépesítjük, és a tejfölhöz keverjük.
A tejszínt hidegen kemény habbá verjük a Mérő- Mix-ben. Mikor a hab majdnem kemény, óvatosan beleszórom a zselatint, miközben tovább verem a tejszínt a robotgéppel. Én nem szoktam feloldani a zselatint soha.
A zselatinos tejszínt óvatosan hozzákeverem a tejfölhöz a Konyhaművész Kézi Habverővel
Egy magas falú TW Szögletes Edény vagy egy szögletes jénai tál alját kirakjuk a piskótákkal, majd bevonjuk a kivis krém felével, újabb sor piskóta, majd ismét a krém következik.
A tetejét kivi karikákkal díszítjük, majd menta vagy citromfű levéllel díszítjük.
Egy éjszakára a hűtőbe tesszük, másnap fogyasztható.
Az elkészítéshez javasolt Tupperware termékek:
Konyhaművész Kézi Habverő
Konyhaművész Pro Tál
Új Generációs Konyhai Kés
Turbó Aprító
TW Szögletes Edény