Hozzávalók:
Tészta
30 dkg kristálycukor
3 db tojás
2 dl olaj
2 dl tej
1 csipetnyi só
1 db sütőpor
35 dkg liszt
1 db mandula aroma
3 ek darálatlan mák
Krém
2 db vanília puding
0,5 dl tej
25 dkg Rama margarin
20 dkg porcukor
5 dkg tortadara
2 cs vanília cukor
0,5 l tejszín
*
Elkészítés:
A cukrot kikavarjuk a tojással, majd a többi alapanyagot lassan hozzáadjuk és a végén az olajat. Kizsírozott lisztezett tepsibe beleöntjük. Célszerű közepes tepsibe, mert akkor szép magas lesz a tészta.
Krém készítése: a vanília pudingot meg főzzük a tejben, és hagyjuk kihűlni, majd utána hozzáadjuk a vajat, a vanília cukrot, a porcukrot és robot géppel jó habosra kikavarjuk. Ha kihűlt a tészta, akkor rákenjük a krémet. A tejszínhabot jó keményre felverjük, és azt is rákenjük a krémre. Tetejét megszórjuk tortadarával.