Hozzávalók:
Tészta
10 dk margarin
4 e.k porcukor
4 tojás
7 dk liszt
2 e. k. kakaópor
1,2 csomag sütőpor
Krém
2,5 dl tejszín
5 dl tejföl
3 e.k porcukor
fél citrom leve
Tetejére
3 db.kivi
10 g zselatinpor(extra erős)
3dl víz
2k.k cukor
3 kivi a tetejére
*
Elkészítés:
Tészta
A margarint a cukorral habosra keverjük hozzákeverjük a tojások sárgáját és a keményre felvert fehérje habot.
A lisztbe belekeverjük a kakaót,sütőport és ezt is óvatos keveréssel hozzáadjuk.
Sütőpapírral kibélelt tepsiben készre sütjük.
A tepsi mérete 27×35 cm.
Krém
Keményre felverjük a tejszínt belekeverjük a tejfölt,cukrot,citromlét és a teljesen kihűlt piskóta tészta tetejére simítjuk majd kiviszeletekkel lerakjuk.
3 dl vizet 2 kiskanál cukorral felforralunk belekeverjük a zselatinport a lángot vegyük le egész kicsire 1 percet főzzük .
Amikor langyosra kihűlt,kanalazzuk a süti tetejére.
Rakjuk hűtőbe legalább 1 órára ,ez után lehet szeletelni.