Hozzávalók:
8 evőkanál liszt
8 evőkanál porcukor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1/2 teáskanál sütőpor
2 teáskanál cukrozatlan kakaó
6 tojás
A krémhez:
500 ml habtejszín
15 dkg étcsokoládé
8 dkg porcukor
Díszítés:
6-7 csomag Kit-Kat (attól függ, milyen sűrűn szeretnénk rakni)
50 dkg fehérrel bevont drazsé
*
Elkészítés:
Egy egyszerű csokitorta alappal kezdek. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, majd vajazzuk ki a tortaformánkat és béleljük ki sütőpapírral. Keverjük össze a lisztet, a szódabikarbónát, a sütőpor. Egy másik tálban válasszuk szét a tojások fehérjét és sárgáját.
A fehérjét verjük kemény habbá, miközben hozzászitáljuk a porcukrot, majd tegyük bele a felvert sárgája részt és végül a lisztes keveréket és a kakaót. Óvatosan dolgozzunk, laza mozdulatokkal. Öntsük egy tortaformába a tésztát és süssük 30 percig, vagy tűpróbáig.
A következő lépés a krém elkészítése. Verjük fel a habtejszínt, majd keverjük hozzá a megolvasztott csokoládét, a porcukrot. Vegyük elő a kihűlt csokitortát, vágjuk ketté, majd töltsük meg a krém 1/3 részét, a többit pedig kenjük a tetejére és az oldalára. Vegyük elő a Kit-Kat-eket és a barázdák mentén törjük őket meg, majd szépen nyomjuk a torta oldalára, mintha csak egy kerítés készítenénk. Végül vegyük elő a fehér drazsé cukorkákat és szórjuk meg a tetejét.
Díszítésként átköthetjük egy szalaggal. A torta olyan mutatós, hogy akár születésnapra is kiváló.De ezúttal én a gyerekeim esküvójére készítettem .