Hozzávalók:
· 8 evőkanál liszt
· 8 evőkanál porcukor
· 1/2 teáskanál szódabikarbóna
· 1/2 teáskanál sütőpor
· 2 teáskanál cukrozatlan kakaó
· 6 tojás
· A krémhez:
· 500 ml habtejszín
· 15 dkg étcsokoládé
· 8 dkg porcukor
· Díszítés:
· 6-7 csomag Kit-Kat (attól függ, milyen sűrűn szeretnénk rakni)
· 5 csomag M&M’s cukorka
*
Elkészítés:
Egy egyszerű csokitorta alappal kezdek.
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, majd vajazzuk ki a tortaformánkat és béleljük ki sütőpapírral.
Keverjük össze a lisztet, a szódabikarbónát, a sütőpor. Egy másik tálban válasszuk szét a tojások fehérjét és sárgáját.
A fehérjét verjük kemény habbá, miközben hozzászitáljuk a porcukrot, majd tegyük bele a felvert sárgája részt és végül a lisztes keveréket és a kakaót. Óvatosan dolgozzunk, laza mozdulatokkal.
Öntsük egy tortaformába a tésztát és süssük 30 percig, vagy tűpróbáig.
A következő lépés a krém elkészítése.
Verjük fel a habtejszínt, majd keverjük hozzá a megolvasztott csokoládét, a porcukrot.
Vegyük elő a kihűlt csokitortát, vágjuk ketté, majd töltsük meg a krém 1/3 részét, a többit pedig kenjük a tetejére és az oldalára.
Vegyük elő a Kit-Kat-eket és a barázdák mentén törjük őket meg, majd szépen nyomjuk a torta oldalára, mintha csak egy kerítés készítenénk.
Végül vegyük elő az M&M’s cukorkákat és szórjuk meg a tetejét.
Díszítésként átköthetjük egy szalaggal.
A torta olyan mutatós, hogy akár születésnapi ajándék is lehet.
Tőlem az egyik gyerekem ezt kapta a 16. születésnapjára.