Kistraktor torta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

János

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Nehéz

Kistraktor torta

Kistraktor torta

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

Tésztahoz:
16 db tojás
20 ek félgrizes liszt
20 ek kr.cukor
2 ek viz
2 ek olaj
6 ek kakaó
2 csomag sütőpor
bevonatra:
10 dkg étcsoki
5 dkg vaj
diszitésre:
fél l tejszin
marcipán
Töltelék:
1 l tej
4 cs aranykalászpor
3 db vaj, vagy ráma
2 cs. vaniliáscukor
50 dkg kristálycukor
1 tábla étcsoki
4 ek kakaó

*

Elkészítés:

8 db tojást, 10 ek.kr.cukorral jó habosra mixereljük s közbe beletesszük az 1 ek. olajat, és az 1 ek vizet.
A 10 ek. lisztet megszitálva az 1 cs sütőporral és a 3 ek kakaóval, óvatosan beledolgozzuk a masszába, jól kizsirozott lisztezett formába öntve 180 fokon megsütjük
A második lapot ugyanúgy sütjük mint az elsőt, ha kihült a lapokat kettévágjuk vizszintesen, s megtültjük a következő krémmel.
8 dl tejet felteszünk forrni, amibe beletesszük a kr. cukrot, a vaniliáscukrot, és a 2 dl tejbe elkeverjük a porokat s sürű péppé főzzük, még melegen beledarabolom a csokit, s 10 dkg vajat, ha kihült a mixerrel kikeverjük a többi vajat s a kakaót jó habosra kidolgozzuk, s ezzel töltjük a torta lapokat.
A külsejét bevonjuk csokimázzal, tejszinhabbal, s marcipánnal diszitjük.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kistraktor torta