Kiskosárka, gesztenyelisztből (GM)

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Haladó

Kiskosárka, gesztenyelisztből (GM)

Recept leírás:

Hozzávalók:

45 dkg gesztenyeliszt
25 dkg vaj
4 tojás sárgája
pici só
Töltelék:
20 dkg darált dió
15 dkg porcukor
4 tojás fehérje
2 ek baracklekvár
meggy

*

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból linzer tésztát készítünk, cukrot nem kell tenni bele, mert a gesztenyeliszt édeskés, illetve a töltelék is édes.
Hűtőbe tesszük.
A tojás fehérjét felverjük majd fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot, majd a lekvárt.
Ezután már fakanállal dolgozzuk bele a diót.
A kosarakat tésztával kibéleljük , egy szem magozott meggyet teszünk a közepébe.
megtöltjük a krémmel és 180 fokon 25 percig sütjük.

Kiskosárka, gesztenyelisztből (GM)

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kiskosárka, gesztenyelisztből (GM)

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!