Hozzávalók:
1 pohár (=2dl) bulgur
só
2 kiskanál pirospaprika
néhány csipetnyi morzsolt menta
1 1/2 – 2 pohár forró víz
paradicsom
uborka
petrezselyem
saláta
újhagyma
1 ek paradicsompüré
*
Elkészítés:
Az apró szemű bulgurt összekeverjük sóval, morzsolt mentával és pirospaprikával.
Hozzáöntjük a forró vizet és lefedjük. 20 percig ebben az állapotában magára hagyjuk, de addig sem tétlenkedünk, hanem összevágjuk NAGYON APRÓRA a zöldségeket. Ha letelt a 20 perc, levesszük a fedőt és hozzákeverjük a bulgurhoz a paradicsompürét, majd a zöldneműket is.
Tipp: Ha az összevágott hagymát megsózzuk, majd citromlével lelocsoljuk és így hagyjuk egy kis ideig, akkor elveszti az erejét és a szagát.