Hozzávalók:
5db tojás
víz a megfőzéséhez
3.evk liszt
3 evk morzsa
2db tojás
2dl olaj
só,bors
*
Elkészítés:
A tojásokat megmossuk és hideg vízbe feltesszük  és keményre fözzük 8-10 perc alatt.
Hideg vizet engedünk rá és megpucoljuk,kihűtjük és kettévágjuk hosszába,majd megsózzuk és borsot darálunk rá. Bepanirozzuk,liszttel,zsemlemorzsával,felvert tojással és forró olajban kisütjük.
Főzelék feltétnek vagy önálló ételként is köretekkel egy gyors ebéd vagy egy könnyű vacsora lehet.Majonézzel vagy sálátával tálalva hidegtál része lehet.
A panírozásból megmaradt tojást liszttel,sóval elkeverem,kemény galuska állagúra és azt is kanállal az olajba szaggatva kisütöm,így nem kell kidobni a panírozásból fennmaradt maradékokat.
				
															
															

