Hozzávalók:
60 dkg pulykamáj, 6 db tojás(nekem most jércetojásom van azért ennyi), pici só a tojásba, zsemlemorzsa (házi, én készítem), liszt fehérbors, majoranna 4 db nagy burgonya olaj a sütéshez, fűszerkeverék a sült burgonyára
*
Elkészítés:
A pulyka májat megtisztítom, átmosom, lecsepegtetem róla a vizet.
Megszórom bőségesen majorannával és fehérborssal.
Így áll kb 2 órát hűtőbe ( előre ellehet készíteni.
A burgonyát megtisztítom, kockára vágom megmosom, letörlöm a vizet róla, hogy ne fröcsögjön az olaj.
Forró olajban kisütöm és megszórom sóval és a fűszerkeverékkel.
A májat bepanírozom ( liszt, tojás, zsemlemorzsa ) Forró bő olajban kisütöm és a burgony amellé kisedem.
Amikor fogyasztjuk mindenki akkor sózza.