Hozzávalók:
400 g liszt
1 sütőpor
150 g porcukor
250 g margarin
4 tojássárgája
1 kávés kanál citrom reszelt héja
1 evőkanál tejföl
6-7- dkg darált piskóta vagy keksz
TÖLTELÉK
4 tojás fehérje
3 doboz tejföl / 180 g (Összesen 540 g 14-% vagy 16 %
1 evőkanál kukorica keményit-
3 csomag vaniliás cukor
3 kanál cukor
1 zacskó tejszin ízű pudingpor
*
Elkészítés:
-a tészta hozzávalóit összegyúrjuk ,ketté osztjuk ( felét becsomagolljuk folpackba -az egyiket 20 percre a hűtőbe tesszük-a másiket a mélyhűtőbe
-20 perc után a hűtőből kivesszük ..kisodorjuk és vajazott lisztezett tepsibe simitjuk ( 25×35 cm tepsibe)
a tészta széleit kicsit felhúzzuk a tepsi oldalára hogy ne folyon ki a töltelék
-rá szorjuk a tésztára a darált piskótát ( hogy ne nedvesedjen a tészta
összekeverjük
-tejfölt+ vaniliás cukor+ kukorica keményitő+ puding por
-hozzáadjuk a tojások felvert kemény habját
és az egészet a tésztára öntjük
-kivesszük a mélyhűtőből a másik fél tésztát és a töltelékre reszeljük
-előmelegitett sütőben 180 fokon 35 perc alatt megsütjük


