Hozzávalók:
A krémhez:
4 db tojás
2 evőkanál liszt (mantler)
8 dkg vaj
1 tábla étcsokoládé
10 dkg darált mogyoró
3 dl tejszín
25 dkg mascarpone
1 csomag instant zselé fix.
5 dkg étcsokoládé
*
Elkészítés:
2 db csokis piskóta készítése: a csokoládét gőz felett felolvasztjuk, beletesszük a 4 dkg vajat, hagyjuk kihülni. A tojásfehérjét felverjük és hozzáadjuk az olvasztott csokoládét, amelyhez hozzáadtuk a tojások sárgáját, és 1 evőkanál lisztet, és 4 dkg darált mogyorót. Szilikonos sütőpapirt teszünk egy 24 cm-es kerek sütőbe és beleöntjük a tésztát. Kb. 15 perc alatt megsül, félre tesszük és sütünk egy másikat is ugyan ilyen módszerrel.
Krém készítése: 3 dl tejszínt felverünk keményre, utána jön a zselé fix, ezután már csak habverővel hozzáadjuk a mascarpone sajtkrémet. Rákenjük a tortára, úgy hogy közbe a krém közé olvasztott csokoládét, teszünk, amikor már egy kicsit kihült. Jön a tetejére a másik tészta, és a végén bevonjuk olvasztott csokival. Isteni, és gluténmentesen is kitünő recept. Érdemes elkészíteni, akár így akár másképpen pld. szögletes sütőedényben