Hozzávalók:
A tésztához:
4 tojás
15 dkg finomliszt
fél csomag sütőpor
3 evőkanál cukrozatlan (holland) kakaópor
2 evőkanál olvasztott vaj
12 dkg kristálycukor
csipet só
A krémhez:
1 tubus sűrített tej (150 g)
2 dl habtejszín
10 dkg kókuszreszelék
1 evőkanál zselatin
A tetejére:
1 tábla tortabevonó
2 evőkanál napraforgó olaj
kevés kókuszreszelék
*
Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és sütőpapírral kibélelünk egy 31 *21 cm-es tepsit.
A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, 2 evőkanál vizet. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, a kakaóporral, és a tojásos masszához adjuk. Simára dolgozzuk, majd óvatosan beleforgatjuk a csipet sóval kemény habbá felvert fehérjét.
Az így kapott masszát a tepsibe töltjük, és előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük (tűpróbával ellenőrizzük). Kihűtjük, hosszában kettévágjuk.
A krémhez a sűrített tejet lassú tűzön felforraljuk, langyosra hűtjük. A zselatint 6 evőkanál vízben felmelegítjük (de nem forraljuk!). A langyosra hűlt sűrített tejhez keverjük az oldott zselatint. Felverjük a tejszínt, majd óvatosan belecsorgatjuk a sűrített tejet, végül beleforgatjuk a kókuszreszeléket.
A két kakaós piskótalap közé kenjük a kókuszos krémet, a tetejét vízgőz felett olvasztott tortabevonóval – melyhez adunk kb. 2 evőkanál olajat -vonjuk be, és kevés kókuszreszelékkel megszórva díszítjük.
Hűtőbe tesszük dermedni. Fogyasztás előtt forró vízbe mártott és szárazra törölt éles késsel szeleteljük fel.


