Hozzávalók:
Tészta: 6 tojás
6 ek porcukor
6 ek langyos víz
1 sütőpor
6 ek liszt
3 ek kakaó
Krém: 5 dl
2 smetafix
Bevonat: 150 g
100 g ráma margarin
*
Elkészítés:
3 tojás sárgáját habosra keverem a 3 kanál porcukorral és a 3 kanál vízzel. Majd beleteszem a 3 ek lisztet és fél csomag sütőport. Végül az 1,5 ek kakaót és a 3 tojás keményre vert habját.
Ebből 2 tésztát sütünk. 38 x 22 cm-es plében sütöttem.
Míg hül addig elkészítem a tejszínt.
250 ml tejszínt felvertem 1 smetafixel.Ezt a kihűlt tésztára kentem.
Beraktam a hűtőbe, hogy lehüljön, addig elkészítettem a csokit.
Vízgőz felett felolvasztottam a csokit a Rámával.
Kivettem a megkent lapot a hűtőből és a fele csokit rákentem. Vissza a hűtőbe hogy a csoki kössön meg. addig kikevertem a másik adag tejszínt és a csokira kentem. Végül a másik lap a tetejére és a maradék csoki. Betettem a hűtőbe hogy jól érjen össze. Majd egyenletes szeletekre vágtam.
Sok sikert és jó étvágyat 🙂