Hozzávalók:
Tésztához
8 db tojás fehérje
8 csapott ek kristály cukor
4 csapott ek liszt
1 csomag sütőpor
2 ek zsemlemorzsa
15 dkg apróra tört mogyoró
1 evőkanál étolaj
Krémhez
8 db tojás sárgája
20 dkg kristály cukor
2 csomag vaníliás puding por
2 evőkanál liszt
8 dl tej
25 dkg margarin
1 ek keserű kakaó
2 evőkanál mogyorókrém
5 dkg mogyorókrém a tészta kenéséhez
Keksz réteghez:
15 dkg háztartási keksz
Rum aroma
1 dl tej
Tetejére
Hullala 2,5 dl habalap
reszelt csokoládé
*
Elkészítés:
Elkészítés
A tojások fehérjét felverjük, hozzáadunk 8 ek cukrot, 4 ek lisztet, sütőport, zsemlemorzsát,étolajat . A tetejére szórjuk a tört mogyorót Sütőpapírral bélelt tepsiben 150 fokon 15 perc tűpróbáig sütjük.
Ha kihűlt, a mogyorókrémmel megkenjük a tésztát .
Krém: a tojások sárgáját, 20 dkg cukrot, a pudingporokat és 2 ek lisztet a 8 dl tejben sűrűre főzzük. Ha lehűlt beletesszük a margarint. Ha teljesen felolvadt, a krémet kétfelé öntjük, és az egyik felébe teszünk kakaóport és a mogyorókrémet .
Összeállítás: A mogyorókrémes lapot megkenjük a világos krémmel majd ráhelyezzük a rum aromás tejben áztatott kekszeket,ezt megkenjük a kakaós krémmel és végül a felvert hullala tejszín kerül a tetejére. Erre reszelhetünk csokoládét vagy díszíthetjük ízlés szerint.
Picit állni hagyjuk, majd pár órára hűtőbe tesszük.
Jó étvágyat nagyon finom.