Kinder bueno

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

SkAndi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Haladó

Kinder bueno

Recept leírás:

Hozzávalók:

A tésztához:
6 tojásfehérje
6 ek kristálycukor
2 ek liszt
1 ek étolaj
2 ek zsemlemorzsa
fél csomag sütőpor
15 dkg durvára vágott dió vagy mogyoró (utóbbit használtam)
kb. fél üveg mogyorókrém – Nutella
háztartási keksz
A krémhez:
fél liter tej
6 tojássárgája
25 dkg cukor
1 csomag vaniliás puding
3 ek liszt
10 dkg csokoládé
25 dkg margarin

*

Elkészítés:

A tojásfehérjéket a cukorral felverjük. Hozzáadjuk az étolajat, a sütőporos lisztet és a zsemlemorzsát. Tepsiben vagy tepsi hátulján kb. 32×24 cm-es sutopapirral bélelt tepsibe beleöntjük a masszát, megszórjuk a vágott dióval, majd 180 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük. A meleg tésztát megkenjük a mogyorókrémmel.
A tojássárgáját, a pudingport, a lisztet a fél liter tejből egy kevés tejjel simára keverjük. A többi tejet a cukorral felforraljuk, a tojássárgájás masszához öntjük és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. A kapott krémet elfelezzük.
A krém egyik felébe belekeverjük a gőz felett megolvasztott csokoládét. Hűlni hagyjuk. A margarint két részre osztjuk és belekeverjük a sárga és csokis krémbe.
A mogyorókrémmel megkent tésztára rákenjük a sárga krémet, ezt befedjük a tejbe mártogatott háztartási keksszel, erre jön a csokis krém, a tetejére 3-4 dl tejszinből vert kemény habot teszünk.
TIPP: A mogyorókrémet könnyebb a tésztára kenni, ha előtte mikróba egy kicsit megolvasztjuk.

Kinder bueno

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kinder bueno