Hozzávalók:
Hozzávalók:
6 db tojásfehérje
6 evők. cukor
1 evőkanál étolaj
2 evőkanál liszt
2 evőkanál zsemlemorzsa
1/2 csomag sütőpor
15 dkg vágott dió
kb. 1 üveg mogyorókrém
háztartási keksz
A krémhez:
5 dl tej
6 db tojássárgája
5 kanál cukor
1 csomag vaníliás pudingpor
3 evőkanál liszt
10 dkg csokoládé (ét)
25 dkg margarin
0.5 dl dl tejszín Hulala
*
Elkészítés:
A 6 db tojásfehérjét a cukorral felverjük. Hozzáadjuk az étolajat, a sütőporos lisztet és zsemlemorzsát. Tepsibe tesszük, és megszórjuk a vágott dióval, majd megsütjük, a meleg tésztát megkenjük mogyorókrémmel.
A krémhez a tojássárgáját, a pudingport, a lisztet a fél literből egy kevés tejjel simára keverjük. A többi tejet a cukorral felforraljuk, és a tojássárgás masszához öntjük, folyamatos keverés mellett besűrítjük. A krémet elfelezzük, egyik feléhez az olvasztott csokoládét adjuk. A két krémet kihűtjük, a 25 dkg margarint simára keverjük, elfelezzük, és a két krémhez adjuk.
A tésztát megkenjük mogyorókrémmel, majd rákenjük a sárga krémet, ezt beborítjuk tejbe mártogatott háztartási keksszel, erre jön a csokis krém, a tetejére a 0.5 dl tejszínből vert kemény habot tesszük.
1 napig a hűtőben pihen.
Másnap szeletelem.
Imádni fogod!
24X 32 cm -es tepsi