Kincsesbánya

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

SkAndi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Kincsesbánya

Recept leírás:

Hozzávalók:

A tésztához:
6 tojás
6 ek kristálycukor
6 ek liszt
1 kk sütőpor
csipetnyi só
A krémhez:
25 dkg margarin
15 dkg porcukor
3 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
1 csomag vaníliás cukor
A lekváros réteghez, a kincshez:
4 ek baracklekvár
1 dl kávé
1 kk rumaroma
27 db hosszú babapiskóta
A csokimázhoz:
10 dkg étcsoki
4 ek étolaj

*

Elkészítés:

A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, beletesszük a cukrot, újból keményre verjük. Majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgájákat, tovább verjük, végül kanalanként óvatosan elkeverjük a sütőporos lisztet. Sütőpapírral kibélelt 35×26 cm-es tepsiben megsütjük 180 fokon 15 percig.
Míg hűl a piskóta, elkészítjük a krémet: a vaníliás pudingport elkeverjük 1 dl tejben, a maradék tejet felforraljuk, majd beleöntjük a pudingos tejet. Sűrű krémmé főzzük. Alaposan kihűtjük. A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd a kihűlt krémmel elkeverjük.
A piskótatésztát megkenjük a baracklekvárral, a babapiskótát a rumos kávéba mártjuk, a lekvárra helyezzük. Majd ráhelyezzük a krémet, alaposan elsimítjuk.
A csokoládét az olajjal felolvasztjuk. Ráöntjük a krémre, elsimítjuk.
8 órát állni hagyjuk a hűtőben. Meleg vízbe mártott késsel szeleteljük.

Kincsesbánya

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kincsesbánya

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!