Hozzávalók:
Tészta:
6 db tojás
6 ek cukor
6 ek liszt
1 cs sütőpor
Krémhez:
25 dkg Rama margarin
4 tojás sárgája
20 dkg porcukor
0,6 l tej
4 ek liszt
1 cs babapiskóta
3 dl fekete kávé
rum ízlés szerint
1 kis üveg baracklekvár
Habhoz:
4 tojás fehérje
9 ek cukor
*
Elkészítés:
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük, beletesszük a cukrot, ezzel is még tovább verjük, míg a cukor el nem olvad. Amikor kemény, beletesszük a tojás sárgákat, ezzel is egy kicsit tovább verjük. A lisztbe belekeverjük a sütőport és fakanállal óvatosan a habba keverjük. Sütőpapírral kibélelt tepsiben megsütjük 180 fokon. Míg a piskóta sül és hűl, elkészítjük a krémet: a tojás sárgákat összekeverjük a liszttel és a tejjel, összefőzzük. A Rama margarint habosra keverjük a porcukorral és a kihűlt krémhez keverjük. A piskótát megkenjük a baracklekvárral, a babapiskótát a rumos kávéba mártjuk és szépen egymás mellé rárakjuk a lekváros piskótára, majd ráöntjük a krémet. A habhoz a tojásfehérjéket a cukorral gőz fölött kemény habbá verjük és a krém tetejére simítjuk. Csokit is lehet reszelni a tetejére.