Hozzávalók:
Kb fél kg csirkemell vagy csirkecomb filé
A bundázáshoz:
9 ek liszt
1 ek olaj
2 tojás
késhegynyi só
1 dl víz
1 cs sütőpor
A mázhoz:
1 dl csípős ketchup
2 ek méz
4 ek szezámmag
Üvegtészta salátához:
1 adag üvegtészta
2 egész citrom leve
2-3 ek cukor
2 ek szójaszósz
kevés kaliforniai paprika
2-3 db csemege uborka
kevés sárgarépa
*
Elkészítés:
Először az üvegtészta salátát készítem el.
Az üvegtésztát forró vízzel leöntöm és kb fél óráig áztatom benne.
Közben elkészítem a saláta levet. Két kisebb citrom levét kifacsarom, cukorral elkeverem, hogy ne legyen vad savanyú. Hozzáadom a szójaszószt. A kaliforniai paprikát, csemege uborkát és a sárgarépát nagyon vékony csíkokra szeletelem, de tényleg a gyufaszál vastagságúnál is vékonyabbra, mert úgy finom. Belekeverem a salátalébe, és amikor az üvegtészta már megpuhult, leszűröm, azt is a salátalébe keverem. Aki nem szereti hosszún, konyhai ollóval felvagdoshatja. Tálalásig hűtöm.
A csirkehúst csikokra vágom, sózom és állni hagyom, amíg az AMC wokot előmelegítem.
Közben a mázhoz valókat összekeverem és félreteszem.
A bundázáshoz szükséges anyagokból palacsintatészta sűrűségű keveréket készítek.
Amikor a wok elérte a sütési hőmérsékletet (vízpróba) kevés olajat töltök az aljára és a tésztában megforgatott hússzeleteket jól átsütöm benne. Egy 20 cm-es kombitálba beleteszem a 20 cm-es párolóbetétet, abba szedem ki a a megsült húsdarabokat, hogy az olaj lecsöpögjön róluk.
Megforgatom a szezámmagos mártásban és üvegtészta salátával tálalom.
Nem hiszem, hogy eredeti kínai kaja lenne, de az ő ételeiket próbáltam elemezni és mi nagyon szeretjük.