Kínai tésztabatyu csípős-savanyú mártással

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Zsuzsa2

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

10

Nehézség

Haladó

Recept leírás:

Hozzávalók:

Tésztához:
50 dkg fehér búzaliszt + egy kevés a tészta kinyújtásához,
2,5 dl víz
Húsos töltelékhez:
40 dkg darált sertéshús
1 vékony szál póréhagyma, megmosva és apróra vágva
5 cikk fokhagyam, megtisztítva, apróra vágva
csipet só
2 ek kínai rizsbor (ha nincs, más bor is jó)
2 ek világos szójaszósz
1 tk szezámolaj
fél dl víz
Mártáshoz:
3 szál sárgarépa
3 db paprika (lehetőleg színes)
5 db közepes paradicsom
2 marék fagyasztott kukorica
3 nagy hagyma
5-6 gerezd fokhagyma
2 dl savanyúságlé
1 kk gyömbérpor
1 kk őrölt koriánder
2 kk ételízesítő
2 kk morzsolt csili
1 ek szójaszósz
kb 1 ek étkezési keményítő
kevés cayenne bors (elhagyható)
1 ek étolaj

*

Elkészítés:

Összeállítom a tésztát és kb. 1 óráig letakarva pihentetem.
Közben a töltelékhez valókat összekeverem.
A tésztát négyfelé vágom, egy-egy adagból kb. 3 cm-es hengert gyúrok, amit kb. 1 – 1,5 cm-es darabokra vágok.
Az egész mennyiségből 40-50 db lesz kerekre nyújtom a darabokat és mindegyik közepébe teszek a töltelékből, majd a tésztát félbehajtva kis táskákká formázom.
Széleit jól összenyomkodom.
Kicsit át lehet kenni olajjal, úgy pároláskor nem tapad össze.
A mártás alapanyagait megtisztítom (a paradicsom hékát lehúzom), apróra vágom és az étkezési keményítő kivételével egy 3,5 l-es 24 cm-es AMC alapelembe teszem.
Beleteszem az összes fűszert, összekeverem. Ráhelyezem a Navigenióra.
Az edényre ráteszem a kombi szűrőt, belerakom a megtöltött tésztákat, lefedem az Easy Quick fedővel (a 24 cm-es gumit használom), az audiothermet 10 percre állítom, a Navigeniót pedig automata főzésre. Az audiotehrmet az Easy Quick fedő visiothermjére helyezem, inicializálom, megállítom a gőz jelzésnél.
Az audiotherm felveszi a kapcsolatot a Navigenióval és a főzési folyamat lezajlik.
Az audiotehrm jelzésekor leveszem az Easy Quick fedőt és a kombi szűrőt, a mártást jól összekeverem, beleteszem az étkezési keményítőt, ismét jól összekeverem.
A tésztákat ezzel a mártással tálalom.

Kínai tésztabatyu csípős-savanyú mártással