Kínai szezámos csirkemell

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Katrin

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Kínai szezámos csirkemell

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók:
1 db csirkemell filé, vagy 3 db felső csirkecomb (természetesen kicsontozva)
Hozzávalók a bundához:
1 ek étolaj, 5 evőkanál liszt, 3 csapott ek. étkezési keményítő, 1 db tojás, 1 csipet só, 2 evőkanál víz, 1 kk. sütőpor
A mázhoz:
10 dkg ketchup, 2 teáskanál méz , 3 ek szezámmag
A sütéshez: 3-4 dl étolaj

*

Elkészítés:

A húst felkockázzuk.
Egy tálba beletesszük a bundák hozzávalóit, majd sűrű masszát készítünk belőle, s beleforgatjuk a húsokat.
A húst bő, forró olajban aranybarnára sütjük.
Ahogy kivesszük a megsült húst, papírtörlőn lecsepegtetjük.
Közben elkészítjük a mázat, s rögtön beletesszük a mázba a megsült húskockákat, majd tálra rendezzük.
Rizzsel tálaljuk…

Kínai szezámos csirkemell

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kínai szezámos csirkemell

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!