Hozzávalók:
Hozzávalók:
1 db csirkemell filé, vagy 3 db felső csirkecomb (természetesen kicsontozva)
Hozzávalók a bundához:
1 ek étolaj, 5 evőkanál liszt, 3 csapott ek. étkezési keményítő, 1 db tojás, 1 csipet só, 2 evőkanál víz, 1 kk. sütőpor
A mázhoz:
10 dkg ketchup, 2 teáskanál méz , 3 ek szezámmag
A sütéshez: 3-4 dl étolaj
*
Elkészítés:
A húst felkockázzuk.
Egy tálba beletesszük a bundák hozzávalóit, majd sűrű masszát készítünk belőle, s beleforgatjuk a húsokat.
A húst bő, forró olajban aranybarnára sütjük.
Ahogy kivesszük a megsült húst, papírtörlőn lecsepegtetjük.
Közben elkészítjük a mázat, s rögtön beletesszük a mázba a megsült húskockákat, majd tálra rendezzük.
Rizzsel tálaljuk…