Hozzávalók:
Kínai szezámmagos csirke
1 csirkemell
2 dl tej
4 kanál liszt
fél csomag sütőpor
fél dl olaj
1 tojás
3 dl ketchup
3 evő kanál méz
1 nagy kanál szezámmag
Zöldséges rizsgolyók
50dkg karfiol
25dkg rizs
2-3 db répa
só,bors,ételízesítő,zsemlemorzsa,olaj,babérlevél,
1 vöröshagyma,
1 egész tojás
*
Elkészítés:
A csirkemellet apróra vágjuk, és sós vízben puhára főzzük.
Sűrű palacsinta tésztát készítünk a tejből, lisztből, olajból, tojásból és sütőporból.
Bele mártogatjuk a csirke mellet és forró olajban kisütjük.
Össze keverjük a mézet, ketchupot, a szezámmagot, és még forrón megmártogatjuk benne a bundázott csirkemelleket.
A karfiolt megmosom,rózsáira szedem és puhára főzöm,majd villával összetöröm és hagyom kihűlni.A répával is ugyanígy járok el.
A hagymát apróra vágom,olajon megpirítom majd hozzáadom a rizst tovább pirítom,utána felöntöm vízzel,babérlevéllel,sóval ételízesítővel ízesítem.Puhára főzöm.
Amikor kész minden hozzávalót összekeverek,adok hozzá egy kis zsemlemorzsát.Jól összedolgozom.
Golyókat formálok,zsemlemorzsába megforgatom és forró olajba kisütöm.(az olaj nagyon forró legyen,különben szétesnek a golyók)


