Hozzávalók:
1 egész csirkemell kifilézve
A bundázáshoz:
1 tojás
2 evőkanál olaj
12 dkg liszt
3 dkg étkezési keményítő
1 kiskanál sütőpor
kb. 1,5 dl hideg víz
1 mokkáskanál só
A mázhoz:
2 ek méz
3 ek ketchup
1-3 ek csípős paprikaszósz vagy csili paprika
2 ek szójaszósz
2 ek borecet vagy almaecet
3-4 ek szezámmag
*
Elkészítés:
A csirkemellet kisebb szeletekre, csíkokra vágjuk, sózzuk. Egy tálba beletesszük a bundázáshoz valókat (liszt,étkezési keményítő, só, tojás, olaj, sütőpor), és a vízzel felöntve sűrű masszát készítünk.
A mázhoz a hozzávalókat összekeverjük, és meglangyosítjuk. Fontos, hogy szép sima, fényes legyen a mázunk. A húst beleforgatjuk a bundázáshoz elkészített masszába, majd forró olajban sütjük. Amikor a húskockát beletesszük a bő, forró olajba, figyeljünk, hogy a bunda teljesen befedje. A megsült húsfalatokat lecsepegtetjük, és rögtön a mázba forgatjuk, majd tálra tesszük.