Hozzávalók:
*25 dkg spagetti tészta (Soós Premio 4 tojásos)
*1 közepes fej lila hagyma
*1,5 dl zöldborsó
*3 kisebb szál sárgarépa
*10 ek olaj
*1 kk só
*1 csipet bors
*
Elkészítés:
A tésztát sós vízben éppen roppanósra főzzük, hideg vízzel átmossuk és hagyjuk lecsöpögni.
A zöldségeket megtisztítjuk, a lila hagymát csíkokra, a sárgarépát hosszúkásra vágjuk.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd jól átpirítjuk rajta a lila hagymát, a sárgarépát, a zöldborsót.
(Ha nem zsenge zöldségeket használunk, a répát és a borsót kevés sós vízben előfőzhetjük.
) Hozzáadjuk a tésztát és jól összeforgatva, néha megkavarva hagyjuk lepirulni.
Sóval, borssal ízesítjük.
Kínai mézes-szezámmagos csirkéhez készült köretként.