Hozzávalók:
tyúkhús 0,60 kg
vegyes zöldséges rizs 0,40 kg
liszt a panírozáshoz
narancs szelet 8 szelet
olaj a sütéshez 4 dl
olíva olaj a páchoz 1 dl
füszerkeverék a páchoz 1 kávéskanál
paradicsompüré ízlés szerint
cukor ízlés szerint
ananász befőtt 4 karika
egzotikus befőtt ízlés szerint
burgonya keményítő ízlés szerint
vegyes zöldség vagy savanyúság a díszítéshez
*
Elkészítés:
EgyenletesA tyúkhúst elválasztom bőrétől, és csontjától majd olíva olajból és fűszerekből készített pácban 4 órát pácolom.
Majd kockára vágjuk, lisztben megforgatjuk, és burgonya keményítőben meghempergetjük, és forró bő olajban kisütjük.
Paradicsompürét ízlés szerint cukorral édesítjük, majd a kisütött húskockákat megfürdetjük.
Közben a vegyes zöldséges rizst megfőzzük tálaló edénybe helyezzük, majd a tetejére ízlésesen elhelyezzük az elkészített húskockákat.
Idényzöldséggel vagy vegyes savanyúsággal és narancs szeletekkel díszítve tálaljuk.