Hozzávalók:
*1 kg csirkemell filé
*1 csapott kk só
*0,5 kk őrölt bors
Bundához:
*2 tojás
*0,5 dl olaj
*1 csapott kk só
*1 nagy csipet bors
*12 púpos ek liszt
*2,5 dl tej
Sütéshez:
*olaj bőven
Bevonáshoz:
*2 ek méz
*3 ek szezámmag
Finom étel koronája a LANTOS Borászat terméke : www.lantosbor.hu
*
Elkészítés:
Az alaposan megtisztított csirkemellet tetszés szerint vagy kockára, vagy vékony csíkokra vágjuk.
Kicsit hagyjuk lecsöpögni és meghintjük sóval, borssal.
A masszához a tojást a fűszerekkel, az olajjal kicsit elkeverjük, majd a lisztet is hozzáadjuk, végül a tejet fokozatosan adagolva sűrű, csomómentes tésztát kavarunk.
A hús darabokat beleforgatjuk, és addig hagyjuk állni, míg egy magasabb falú serpenyőben felforrósodik az olaj.
Egy villa segítségével a csirkedarabokat egyesével kicsit lecsöpögtetjük, majd a forró olajba helyezzük.
Így nem állnak össze az egyes husik, hanem szépen egyesével közepes lángon világos barnára sülnek.
Konyhai papírtörlőre szedve hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
Érdemes több adagban kisütni.
A mézet kicsit megmelegítjük, majd a kisült csirkére csorgatjuk, meghintjük a szezámmaggal és kicsit összerázzuk, hogy minden darabot rendesen bevonjon a méz és a szezámmag.
Melegen, pirított tésztával kínáljuk.