Kínai húsos, rizses egytál

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Könnyű

Kínai húsos, rizses egytál

Recept leírás:

Hozzávalók:

50 dkg sertésdagadó
25 dkg rizs
kevés reszelt gyömbér,
2 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
1 kanál szójaszósz
1 kis kanál csili pehely
só, őrölt bors
kevés olaj
kb. 3 dl leves alaplé

*

Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk.
Beletesszük a csíkokra vágott sertésdagadót is, és fehéredésig pirítjuk.
Hozzáadjuk a friss, csíkokra vágott paprikát, és a kicsi darabokra kockázott paradicsomot, őrölt borsot, a reszelt gyömbért, és felöntjük kevés szójaszósszal.
A rizst kicsit megpirítjuk, majd hozzáadjuk a húshoz, és kevés alaplét öntve rá, összekeverve összefőzzük.
Hozzáadunk egy kevés csilipelyhet is, és addig főzzük, míg a rizs beszívja teljesen az alaplevet.

Kínai húsos, rizses egytál

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kínai húsos, rizses egytál

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!