Hozzávalók:
Hozzávalók:
30 dkg sertéshús
2 db sárgarépa
2 db nagyobb paradicsom
25 dkg krumpli
fél doboz kukoricakonzerv
7 db füge
1 evőkanálnyi szójaszósz
1 evőkanál méz
*
Elkészítés:
A húst kockára vágjuk, s enyhén sós vízben felforraljuk, hogy kiadja a zsírtartalmát.
Ezután leszűrjük és szójaszószban megforgatjuk és 15 percig állni hagyjuk.
Közben a zöldségeket megtisztítjuk.
A sárgarépákat karikára vágjuk, a krumplikat felkockáz zuk, a paradicsomot is kockára vágjuk, s egy lábasba rakjuk.
Fél doboz kukoricakonzervet szórunk rá, majd belerakjuk a fügéket is, amikat 4 felé vágunk, s felöntjük annyi vízzel, ami éppen csak ellepi és főzni kezdjük.
Ha a hús eleget állt, a zöldségekhez adjuk és körülbelül 2 órán át lassú tűzön főzzük.
Időnként megkeverjük hogy ne égjen le, és pótoljuk az elfőtt vizet.
Aránylag sűrű, tartalmas levesünk lesz.
Amikor már majdnem elkészült, akkor megkóstoljuk, s egy kis sót is teszünk bele, de nem kell sokat, mert ez egy édes leves lesz.
A végén belerakjuk a mézet.
Jól átkeverjük, pár percet még forraljuk, s elzárhatjuk alatta a gázt.